dinsdag 11 juni 2013

Babyspeelgoed vanaf 11 maanden

Babyspeelgoed voor je baby vanaf 11 maanden



Je baby van 11 maanden is echt geen baby meer maar een klein mensje met een duidelijke eigen wil, een uitgesproken karakter. Je baby kan overal een spelletje van maken. Doe gerust met je baby mee. Maak er bijvoorbeeld een spelletje van als je baby niet wil eten. Er zijn tal van manieren te bedenken om je baby wel aan het eten te krijgen zoals de ‘tjoeketjoeke trein’ en ‘er komt een vliegtuig aangevlogen, doe de hangar maar open’. Je gaat deels mee in de perceptie van je baby maar je krijgt het wel voor elkaar dat je baby gaat mee-eten.



Wat kan je baby van 11 maanden al?

  • Uiting van de persoonlijkheid. De ene baby is heel rustig en kan zich uren vermaken met een ton met blokken terwijl het andere kind zeer temperamentvol is en binnen 5 minuten iets anders doet
  • Je baby staat zelfstandig
  • Je baby kan al goed lopen langs de salontafel, de bank of de muur
  • Je baby kan zijn/haar eerste stapjes zetten als je hem/haar aan één handje vasthoudt
  • Je baby kan bukken, op de hurken zitten en vanuit deze standen weer gaan staan
  • Je kunt rond deze tijd van de ontwikkeling van je baby zien of hij/zij rechts- of linkshandig wordt
  • Je baby imiteert graag en vindt het fijn als je daarom lacht. Je baby voelt zich daardoor aangemoedigd dezelfde actie te herhalen
  • Er komen steeds meer (hoek-, snij-,) tanden en kiezen door. Je baby van 11 maanden kan hierdoor flink kwijlen. Het adres waar je speciale kwijldoekjes kunt bestellen vind je in het blog van Speelgoedvallei.nl over babyspeelgoed voor een baby vanaf 10 maanden. Op die manier blijft de kleding van je baby netter en frisser gedurende de dag
  • Je baby kan opeens genoeg hebben van eten. Of juist geobsedeerd zijn door eten en kan er geen genoeg van krijgen. Je zult moeten ontdekken hoe je hiermee om kunt gaan als je baby opeens de warme maaltijd niet meer wil nuttigen.
  • Je baby kan al een aantal woordjes zeggen (1-lettergreep) zoals bal, beer, koe, kip etc). Uiteraard kan je baby ook een aantal 2-lettergreep woorden zeggen zoals papa, mama
  • Je baby kan met de ‘pincetgreep’ (wijsvinger en duim) pluisjes, kruimeltjes etc oppakken. Bied je baby ook eens een ‘noppenpuzzel’ aan. Dit is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en het is nog leuk ook

Tip: maak een spelletje van  het eten en doe net alsof de lepel of vork een ‘vliegtuig’ of een ‘trein’ is. Misschien gaat je baby wel eten als hij/zij het zelf mag doen. Natuurlijk wordt het een kliederboel maar daar zijn oplossingen
voor zoals deze handige ‘opvangslabbetjes’van Kidzztrack. Het voordeel van deze handige opvangslabbetjes is dat ze gemaakt zijn van ‘neopreen’. Dat is waterdicht materiaal. Je kunt de slabbetjes weer direct gebruiken als ze uit de wasmachine komen. 
Je kunt ook  ‘slabbetjes met mouwen’van Kleertjes van de Keizer gebruiken. Deze zijn bedoeld voor de enorme knoeiers onder de baby’s, een dreumes of een peuter.


Wat vindt je baby van 11 maanden leuk om te doen?

  • Je baby van 11 maanden is dol op herhaling
  • Je baby is gek op spelletjes doen. In alles ziet hij/zij een spelletje en van alles maakt je baby een spelletje. 'Kiekeboe' en 'verstopspelletjes' zijn doorgaans favoriet bij je baby
  • Je baby houdt van klappen / applaudisseren. Daarom is het liedje ‘klap eens in je handjes’ zo leuk voor een baby
  • Uitstapjes maken. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn hoor. Je kunt bijvoorbeeld gewoon naar de supermarkt, je vriendin of de kinderboerderij gaan. De mini speeltuin in de buurt is ook leuk. Ga eens samen schommelen of op de wipwap
  • Naar muziek luisteren. Dat vindt je baby heerlijk. Kies eens een moment
    op de dag uit om dat samen te doen. Leuke
    cd’svoor baby’s vind je bijvoorbeeld bij Kleertjes van de Keizer. Weet je wat zo leuk is? Je kunt de cd al een paar minuten beluisteren op de website van Kleertjes van de keizer. Dan weet je wat je ontvangt als je het hebt besteld. Reuzehandig!
  • Complimentjes, daar groeit je baby van. Je ziet het aan het trots-glimmende gezichtje maar het is ook goed voor het zelfvertrouwen van je baby
  • Buitenspelen. Je baby van 11 maanden vindt het echt fantastisch om buiten te spelen. Trek je baby een oude broek aan of iets wat ‘kapot mag’ door het kruipen in de tuin. Blijf er echter altijd bij want ontdekken doet je baby niet alleen met de handjes maar ook nog met het mondje.
  • Voorlezen en boekjes bekijken. Je baby wijst alles aan en bij wat hij/zij al kent probeert je baby het woord te zeggen. Natuurlijk gaat dit niet perfect maar je baby doet in ieder geval goed zijn/haar best. Het voorlezen blijft een belangrijk onderdeel voor de taalontwikkeling van je baby.
  • Fietsen en wandelen met de wandelwagen of buggy. Je baby kijkt zijn/haar ogen uit! Leuk om te doen. Doe bijvoorbeeld dat ene kleine boodschapje op de fiets of loop met de wandelwagen naar de brievenbus om een brief te posten.


Tip: Heb je geen idee hoe je je baby voor moet lezen en wil je weten wat je baby leert door het voorlezen? Neem dan eens de tijd om over dit onderwerp meer te weten te komen.


Wat ik persoonlijk een fantastische website vind, is de site van Elly van derLinden, Bureau Leesbevordering & Taalstimulering 0-7 jaar. Je leest hier in stappen hoe je je baby voorleest, de voorleesontwikkeling van je baby, boekbesprekingen, boekenlijsten etc. Er gaat een wereld voor je open wat een boekje lezen doet met je baby en hoeveel hij/zij er van en door leert. Laat alle informatie goed op je inwerken zodat je tot het besef / inzicht komt hoe belangrijk voorlezen is voor een baby van bijvoorbeeld 11 maanden.

Helaas kan er lacherig gedaan worden over het voorlezen aan baby’s maar het is echt reuze belangrijk om te doen. En daarnaast, het is ook gewoon leuk om samen met je baby een boekje te lezen en te bekijken! Je leert je baby ook nog eens beter kennen.

Babyspeelgoed voor een baby vanaf 11 maanden

Je baby is nog altijd erg enthousiast met blokken, verschillende kleurtjes en vormpjes zoals een vormenstoof, stapelbekers en alles wat in bakjes gestopt kan worden. En er ook weer uitgehaald kan worden natuurlijk.

Je kunt je baby van 11 maanden nu ook wel babyspeelgoed voor een baby van 12 maanden aanbieden. Let wel altijd op of je baby het snapt en het aankan. Doe anders eerst voor hoe het babyspeelgoed werkt.

Je baby van 11 maanden houdt doorgaans van gekleurd speelgoed en van speelgoed met verschillende soorten materiaal zoals een glad, ribbelig of juist een ruw oppervlak. Een leuk voorbeeld hiervan is de vormenstoof die Speelgoedvallei.nl verkoopt.

Een overzichtje van geschikt babyspeelgoed voor een baby van 11 maanden




Tip: Als je je baby laat inenten dan krijgt je baby in de 11e maand nog een prikje. Houd je er rekening meer dat je baby wat hangerig of koortsig kan zijn? Plan deze dagen wat minder in zodat je baby het rustig aan kan doen. Wil je weten wanneer het volgende prikje op stapel staat? Bekijk dan het ‘vaccinatieschema van het RIVM.


Tijd om leuke babykleding te shoppen

Je baby van 11 maanden groeit nu minder snel dan de eerste paar maanden. Tenminste niet in lengte en gewicht. Wel in de rest van de ontwikkeling. Wil je weten welke maat je baby heeft? In ons blog over babyspeelgoed voor een baby vanaf 8 maanden vind je een handige maattabel voor zowel kleding als babyslofjes.


Leuke adressen om babykleding te shoppen zijn:

Schattige Babykleertjes is een webshop dat gespecialiseerd is in het kwaliteitsmerk Dirkje. Je kunt zelfs een Dirkje kledingparty organiseren via Schattige Babykleertjes. Groot voordeel is dat ze alles uit voorraad leveren en ze garanderen een supersnelle levering. Hoef je in ieder geval niet lang te wachten totdat je je babykleding als een cadeautje uit kan pakken!


Brabbel en Babbel is een webshop maar ze hebben ook een 'stenen winkel' in Purmerend. Bij Brabbel en Babbel vind je onderscheidende, kwalitatieve baby- en kinderkleding voor een betaalbare prijs. Sinds 1 februari 2013 hebben ze ook een tweede winkel geopend: ToFifteen!




Roos & Tijn is een webwinkel maar ook een 'stenen winkel' met hippe baby- en kinderkleding van Beeetu, Maxomorra, KIDZART, Kunstboer en nog veel meer leuke en hippe merken. Daarnaast kun je er ook terecht voor dames- en herenkleding. Superhandig toch? Zowel de winkel als de webshop zijn zeker een bezoekje waard! 





Natuurlijk ontwikkelt iedere baby zich op zijn/haar eigen manier en eigen tempo. Je baby van 11 maanden kan zich ontwikkelen zoals beschreven in de bovengenoemde punten bij ‘wat je baby al allemaal kan vanaf 11 maanden’.
Dat hoeft echter niet volgens dat patroon te gaan. De ene baby is wat sneller en de andere is iets langzamer. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Maak je je toch zorgen, bespreek dat dan met je huisarts of met de arts van het consultatiebureau! Ook al kunnen zij de zorg niet altijd helemaal wegnemen, het kan wel opluchten!


Het blog van Speelgoedvallei.nl over de ontwikkeling van een baby van 11 maanden en daarbij passend babyspeelgoed voor een baby vanaf 11 maanden is weer gereed. Veel ontwikkelingen zijn wellicht herkenbaar voor je. Sommige ontwikkelingen misschien helemaal (nog) niet. Leuke en nuttige adressen zijn de revue gepasseerd waar je je voordeel mee kunt doen.


Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkeling van je baby per maand en wil je inspiratie opdoen wat betreft geschikt babyspeelgoed per maand? Abonneer je dan op dit blog.

Uiteraard kun je ons ook volgen op Twitter, Facebook, Pinterest, YouTube en Google+.







Speelgoedvallei.nl


Monica Thomassen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten